Kansalaisfoorumi tukee Suomen Nuorisoseurojen jäsenten koulutustoimintaa

”Ryhmän jäsenet oppivat luovaa tuottamista ja erilaisia tapoja työstää tuotettua materiaalia. Opimme myös keskittymistä, läsnäolevaa esiintymistä ja yhteistyötaitoja.” Näin kuvaa erään Kansalaisfoorumin tukeman opintoryhmän jäsen ryhmässä opittuja asioita.

Yhdessä opiskelu onkin loistava keino kehittää yhdistyksen tai ryhmän toimintaa. Tiedäthän, että Suomen Nuorisoseurojen jäsenenä yhdistyksenne tai ryhmänne voi hakea Kansalaisfoorumilta taloudellista ja pedagogista tukea kurssien ja yhteisöllisten opintoryhmien järjestämiseen? Aiheen valitsette te, tarpeidenne mukaan!

Tuki kurssien järjestämiseen

Voitte hakea kurssitukea koulutustilaisuuksiin, joihin osallistuu vähintään kahdeksan 15 vuotta täyttänyttä. Koulutustilaisuuden kesto voi olla yhdestä tunnista ylöspäin. Kurssi voidaan järjestää lähi- tai verkko-opetuksena tai niiden yhdistelmänä.

Tukea maksetaan opintotuntien ja -kulujen mukaan. Vuonna 2022 tuki voi olla korkeintaan 50 % tukeen oikeuttavista kuluista ja sen määrä on enintään 26 euroa / opintotunti (= 45 minuuttia).

Verkkosivuiltamme löydät ohjeet tuen hakemiseen sekä runsaasti ohjeita ja vinkkejä kurssien järjestämiseen sekä lähi- että etäopetuksena. Käy tutustumassa osoitteessa kansalaisfoorumi.fi/kurssituki.

Opintoryhmätuki

Onko sinulla idea projektista, jonka haluaisit toteuttaa yhdessä muiden kanssa? Haluaisitteko kehittää yhdistyksen­ne tai ryhmänne toimintaa yhteisöllisesti? Perustakaa yhteisöllinen opintoryhmä!

Yhteisöllisen opintoryhmän työskentely on tavoitteellista ja toimintaa kehittävää. Tärkeintä on, että opitte teille uusia tietoja tai taitoja. Toiminta on yhteisöllistä, kun kaikki ryhmän jäsenet ottavat vastuuta ja toimivat yhdessä sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ryhmän tulee toimia yhdessä vähintään 30 opintotuntia ja siinä tulee olla mukana vähintään viisi yli 15-vuotiasta henkilöä. Voitte saada tukea ryhmän toiminnasta syntyviin kuluihin enintään 500 euroa.

Opintoryhmätuesta löydät lisää tietoa sivulta kansalaisfoorumi.fi/opintoryhmatuki.

Rekisteröidy Skaftuki-palveluun

Kurssi- ja opintoryhmätuen hakemisen ja muun niihin liittyvän asioinnin hoidat kätevästi Kansalaisfoorumin sähköisessä Skaftuki-palvelussa. Rekisteröidy, niin saat tunnukset: kansalaisfoorumi.fi/skaftuki

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit