Kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinto Jorma Piispaselle

Suomen Nuorisoseurat on myöntänyt kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinnon imatralaiselle IRTI-teatterin perustajalle Jorma Piispaselle. Palkinto julkaistiin lauantaina 7.5. Tampere-talossa Nuori Kulttuuri On Air -livelähetyksessä.

Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt kiittelee pitkäjänteisestä työstä, jota Imatralla on tehty teatterin keinoin. ”Piispanen on kolmenkymmenen vuoden ajan pelastanut nuoria syrjäytymiseltä ja pahoilta teiltä antamalla nuorille kodin teatterista. Hän on ollut turvallinen aikuinen useille sukupolville ja sadoille nuorille”, ihastelee Reichardt.

IRTI-teatteri on vuonna 1992 perustettu harrastajateatteri, joka toimii Vuoksenniskan Nuorisoseuran alaisuudessa Imatralla. IRTI-teatterin nimi tulee ajatuksesta, että siellä ihmiset ovat irti jostain tutusta, toisenlaisessa paikassa ja olotilassa. Kolmeenkymmeneen vuoteen on mahtunut noin seitsemänkymmentä produktiota.

”Suomi on täynnä kulttuurin ja kulttuurisen nuorisotyön tekijöitä, jotka ovat kyseisellä polulla ainoastaan IRTI-teatterin ja Jorma Piispasen ansiosta. Ehkä vieläkin merkittävämpää on se, että ihmiset ovat saaneet teatterilta vahvan kulttuuriperinnön”, taustoittaa Reichardt hallituksen valintaa.

Suomen Nuorisoseurat myöntää Kulttuurisen nuorisotyön palkinnon vuosittain. Tavoitteena on nostaa työn arvostusta ja tekemistä. Kulttuurisessa nuorisotyössä nuori pääsee turvallisesti taiteen avulla tutkimaan itsessään erilaisia puolia, kasvamaan osaksi yhteisöä ja saa kannustusta omaehtoiselle tekemiselleen.  Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kulttuurisen nuorisotyön toimijalle, ilmiölle tai tapahtumalle. Palkinto perustettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna. Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Jaa
Kirjoittaja
Pasi Saarinen

Pasi Saarinen on Suomen Nuorisoseurojen tapahtumien ja Nuoren Kulttuurin johtaja. Pasin kynästä saamme lukea mm. Nuorisoseurojen teatteritoiminnasta ja yleisesti kulttuurisesta nuorisotyöstä.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit