Kansainvälisten kansantanssijuhlien esiintyjät ihastuttivat Riihimäellä

Tiistaiaamuna 30.7. Riihimäen entisen kaupungintalon salkoihin nousivat Suomen, Saksan, Latvian, Norjan ja Unkarin liput Kansainvälisten kansantanssijuhlien alkamisen kunniaksi. Seuraavan viikon ajan Riihimäen Kansantanssijoiden 12. kertaa järjestämä juhla esittelisi kaupunkilaisille kansantanssia eri puolilta Eurooppaa.

Esiintymiset alkoivat keskiviikkona Riihimäen kaupungin vastaanotolla. Jokainen ulkomaalainen ryhmä, Juveris Latviasta, Szilágyi Táncegyüettes Unkarista ja Volkstanzgruppe Laggenbeck Saksasta sekä kunniavieraspari Leikarringen Peer Gyntista Norjasta, tanssi tervetulotanssinsa ja toi tervehdyksensä kaupunginjohtaja Jouni Eholle. Illan kansantanssikonsertissa Kino Sammon sali oli niin täynnä yleisöä, että sekä omat lapsi- ja aikuistanssijat että kansainväliset vieraat odottivat esiintymisvuoroaan katoksissa ulkona. Juhlien suojelija kirkkoherra Sirpa Viherä tervehti puheessaan juhlavieraita ja toivotti juhlille menestystä.

Torstaina Allinnan kesäteatterissa oli kaupunkilaisille järjestetty ilmaiskonsertti, johon oli kutsuttu erityisesti senioreita ja päiväkotilapsia yleisöksi. Konsertin jälkeen ryhmät esiintyivät eri puolilla kaupunkia. Unkarilainen Szilágyi Táncegyüettes -ryhmä vetikin Ragnar Granitin aukion niin täyteen yleisöä, että aukion laidalla oleva kahvila myi vitriininsä tyhjiksi yleisöryntäyksessä.

Unkarilainen Szilágyi Táncegyüettes -ryhmä tanssimassa Ragnar Granitin aukiolla.

Perjantai-iltana Vanhalla Lasitehtaalla oli tunnelmallinen juhlien pääkonsertti, jossa esiintyivät kaikki ulkomaiset vieraat, Hyvinkään Kansantanssijoiden Suhina ja oman seuran aikuisryhmät. Ilta päättyi RixuDixin musisointiin.

Viikon aikana ulkomaalaiset ryhmät pääsivät sukeltamaan suomalaiseen perhe-elämään, sillä he majoittuivat vieraanvaraisten riihimäkeläisten luona. Vieraille myös esiteltiin Riihimäkeä eri tavoin. He retkeilivät Riihimäen hienoimmassa luontokohteessa Hatlamminsuolla, vierailivat Suomen lasimuseossa ja kävivät uimassa Riihimäen maauimalassa.

Tapahtuman järjestämisellä yhteistyössä Riihimäen seurakunnan kanssa on pitkät perinteet. Lauantaina Riihimäen Keskuskirkossa oli kansanlaulumessu, johon kaikki ryhmät osallistuivat joko tanssien, laulaen tai soittaen. Juhlat päättyivät suomalaiseen saunailtaan Riihimäen seurakunnan Hirvijärven leirikeskuksessa. Iltapalan yhteydessä vaihdettiin muistolahjat.

Pelimannit Antti Kerosuo ja Olli Sinisalo.

Riihimäen kaupunki tuki juhlien järjestämistä sekä vuokravapauksin että myöntämällä tapahtumajärjestäjän avustuksen. Toinen suuri tukija oli Sivistysliitto Kansalaisfoorumi. Juhlajulkaisuun saatiin mainoksia useilta tahoilta. Oman seuran väki talkoili urakalla muonittaen, kuljettaen, rakentaen, roudaten, opastaen, pitäen huolta ja myös majoittaen. Talkoisiin osallistui myös ilahduttava määrä seuraa sivuavia ulkopuolisia ihania ihmisiä.


Kirjoittaja Leena Kostamo, Riihimäen Kansantanssijat
Kuvat Aulis Lindfors

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit