Esko-patsaan saanut Teatteri Lapua henkii positiivisuutta ja tulevaisuuden toivoa

Suomen Nuorisoseurojen vuosittain jakama Esko-patsas myönnettiin vuodelta 2021 Teatteri Lapualle.
Entisen patruunatehtaan hiomossa toimiva Teatteri Lapua on yksi Pohjanmaan vilkkaimmin toimivista harrastajateattereista. Se tarjoaa yleisölleen uusia elämyksiä ja kokemuksia kaikilla mahdollisilla teatterin tyylilajeilla klassikoista komediaan ja draamasta musiikkiteatteriin.

Teatteri Lapua tunnetaan Lapualla ja alueella laajemminkin positiivisena yhdistyksenä, johon voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä ja jonka esityksiä erityisen paljon odotetaan. ”Teatteri Lapuan 40-vuotinen toiminta on ollut esimerkillistä nuorisoseuratoimintaa, jonne kaikki halukkaat otetaan mukaan. Teatteri on pyrkinyt pitämään toimintaa yllä myös haastavina korona-aikoina ja on senkin tähden hyvä esimerkki myös muille teattereille. Teatteri Lapua on ehdottomasti Eskonsa ansainnut”, iloitsee Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt.

Palkinnon luovutti Teatteri Lapuan Pasi Was Here -näytelmän uusintaensi-illassa sunnuntaina 10.4. Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen. ”Pasi Was Here -näytelmän uusintaensi-ilta oli neljäs yritys saada tuotanto maaliin, ja tässä onnistuttiin erinomaisesti. Tästä sitkeydestä, tekemisen laadusta ja tinkimättömästä halusta tehdä hyvää teatteria voisi mikä tahansa teatteriryhmä ottaa oppia”, hehkuttaa Saarinen.

Teatteri Lapua oli ensimmäinen harrastajateatteri, joka sai esitysoikeudet vuonna 2016 kantaesitettyyn tragikomediaan, jossa matkataan neljänkymmenen vuoden matka suomalaisesta pikkukaupungista pääkaupunkiseudun kuplaan.

Myös ensi syksynä Teatteri Lapua tuo näyttämölle harvinaislaatuista materiaalia, joten hyvään keski-ikään päässeen teatterin tulevaisuus vaikuttaa valoisalta.

Vuodesta 1948 yhtäjaksoisesti jaettu kiertopalkinto, Esko-patsas, myönnetään vuosittain merkittävästä teosta nuorisoseurojen teatteritoiminnassa. Palkinnon saajan valitsee ehdotusten pohjalta Suomen Nuorisoseurojen hallitus.


Kuva Kai Pöntinen

Jaa
Kirjoittaja
Pasi Saarinen

Pasi Saarinen on Suomen Nuorisoseurojen tapahtumien ja Nuoren Kulttuurin johtaja. Pasin kynästä saamme lukea mm. Nuorisoseurojen teatteritoiminnasta ja yleisesti kulttuurisesta nuorisotyöstä.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit