Essi Roisko ja Virpi Koistinen
Essi Roisko (vasemmalla) ja Virpi Koistinen

Henkilöstömuutoksia Nuorisoseuroissa

Uudeksi Suomen Nuorisoseurojen viestintäasiantuntijaksi on valittu yhteisöpedagogi Essi Roisko. Hänellä on pitkä kokemus pitkäjänteisestä ja monikanavaisesta järjestöviestinnästä ja mm. yritysyhteistyöstä.

Essin vastuulla on mm. järjestöviestinnän suunnittelu ja toteutus viestintäsuunnitelman sekä viestinnän vuosikellon mukaisesti, järjestön graafikoiden työn koordinointi ja tukeminen, monikanavainen viestintä: mediatiedotteet, sosiaalinen media ja verkkosivut. Essin pääasiallinen työpiste sijaitsee Tikkurilassa.

“Olen kotoisin Helsingin Tapanilasta, mutta asunut Lahdessa jo lähes 10 vuotta. Olen toiminut viestinnän tehtävissä eri järjestöissä vuodesta 2017 asti, joten yhdistysten monipuolinen arki on minulle hyvin tuttua. Nyt olen innoissani siitä, että pääsen laajentamaan osaamistani myös kulttuurisen nuorisotyön puolelle”, Essi kertoo.

Vapaa-ajallaan hän harrastaa liikuntaa. “Se on kulkenut mukanani lapsesta asti. Viimeisin hurahdukseni on uinti, mutta käyn myös kuntosalilla ja pidemmillä vaelluksilla. Muuten nautin ompelusta, keikoilla käymisestä ja kirppisaarteiden metsästyksestä.”

Ville Koskinen on siirtynyt hallintoasiantuntijaksi toukokuun alusta. Ville vastaa järjestömme kaikista järjestelmistä, avustaa taloushallinnossa sekä hoitaa kansainvälisiä matka-avustuksia. Ville työskentelee Jyväskylän aluetoimistolla. Järjestöön palkataan Jyväskylään hallintoassistentti, jonka vastuulla on mm. ansiomerkkiprosessi sekä kokousjärjestelyt.

Järjestömme pitkäaikainen järjestösihteeri Pia Matilainen on siirtynyt toukokuun alusta Kotiseutuliiton jäsenpalvelukoordinaattoriksi.

Virpi Koistinen on toiminnanohjaajan sijainen Pohjois-Karjalassa

Virpi Koistinen on aloittanut helmikuussa Pohjois-Karjalan aluetoimistolla toiminnanohjaajan sijaisena. Hän tuli mukaan Nuorisoseuratoimintaan yhteisöpedagogiopintoihin liittyvän kehittävän harjoittelun kautta ja on työstänyt kevään aikana myös opinnäytetyön paikallisseurojen tuen tarpeista Pohjois-Karjalan aluetoimistolle.

”Työympäristönä järjestökenttä on minulle uusi. Sukellan järjestötyön ytimeen kunta-alalta, jossa olen toiminut monipuolisesti nuorisotyön parissa sekä liikuttanut ja ohjannut eri-ikäisiä. Ei järjestötyö suinkaan ihan vierasta ole, sillä olen ollut yhdistystoiminnassa mukana lähes koko ikäni”, kertoo Virpi.

Virpin tehtäviin kuuluu alueen seurojen tukeminen, erilaisissa verkostoissa toimiminen sekä koulutusten ja tapahtumien suunnittelu, tiedotus ja toteuttaminen. Hän koordinoi lisäksi Kyläkulttuurista hyvinvointia -hankkeen tapahtumakokonaisuutta. Hän vastaa myös Itä-Suomen palvelualueella yhteistyöstä alueen seurojen kanssa ja hoitaa alueen viestintää yhdessä Pohjois-Savon ja Ylä-Savon toiminnanjohtajan ja -ohjaajan kanssa.

”Vapaa-aikaa alkaa olemaan kohta taas hurjasti, kun opintoni päättyvät ja parin vuoden työurakka niiden parissa on ohi. Valmistun alkukesästä yhteisöpedagogiksi ja aion nauttia opiskeluilta jäävästä vapaa-ajasta täysillä. Parasta vapaa-ajankäyttöä on liikunta eri muodoissa. Erityisesti maastopyöräily metsäpoluilla saa adrenaliinin virtaamaan ja pään tyhjäksi ylimääräisistä ajatuksista. Luonnossa liikkumiselle ja retkeilylle on aina aikaa”, Virpi sanoo.

Helena Ukkola on aloittanut toiminnanohjaajana Ylä-Savossa

Helena Ukkola on Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liiton uudehko toiminnanohjaaja. Hän aloitti helmikuun puolessavälissä työskentelyn osa-aikaisena Iisalmen toimistolla. ”Syntyjäni olen iisalmelainen. Tosin kävin yli 20 vuotta kestäneen mutkan pohjoisessa, Keminmaassa ja Iissä. Takaisin savolaisten luokse palailin pari vuotta sitten”.

”Työnkuvaani kuuluvat yhteydenpito paikallisiin seuroihin, tapahtumien kuten Maakuntajuhlien ja Talvipäivien järjestäminen sekä toimistotyöt ja laskutus. Mukavasti olen alkanut päästä kuvioihin mukaan ja innolla odottelen, missä kaikessa sitä saakaan olla vielä mukana. Vapaa-aikana käyn ihan oikeissa lavatansseissa”, Helena paljastaa.

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit