Osaamista ja inspiraatiota Kansalaisfoorumin koulutuksista

Opintokeskus Kansalaisfoorumissa on tänä vuonna toivon ja rohkeuden vuosi. Se näkyy koulutustarjonnassamme uusina avauksina, jotka toivoaksemme tukevat myös nuorisoseurojen toimijoita saamaan osaamista ja inspiraatiota, toivoa ja rohkeutta. Pääsette koulutuksiimme jäsenhinnalla.

Navigointikoulutukset tukevat yhdistysten yhteiskehittämistä

Yhdistysten toiminnan kehittäminen on yhteistyötä. Kehittämisideat syntyvät ja muuttuvat eläväksi arjen toiminnaksi, kun niihin sitoudutaan yhdessä. Siksi yhdistysten kehittämistä tukevat koulutuksemme on hinnoiteltu niin, että koulutuksen hinnalla mukaan saa tulla useampi ihminen samasta yhdistyksestä. Näitä koulutuksia kutsumme navigointikoulutuksiksi – niissä navigoidaan yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta. Keväällä 2023 yhdistysten on mahdollisuus navigoida verkossa varainhankinnan ja yleisötyön maastoissa.

Tukea yhdistystoimijoille

Kaikille yhdistyksille ajankohtainen ja tärkeä infotilaisuus yhdistyslain muutoksista on maksutta tarjolla verkossa 8.3. Se virittää miettimään, tarvitseeko yhdistyksenne uusia toimintatapoja hallintoon ja/tai sääntömuutoksia. Yhdistystoimijat saavat käytännön työkaluja viestintään ja kokoustoimintaan muun muassa Canva-ohjelman perusteista ja Rohkeasti verkkoon-koulutuksesta, jossa otetaan ensiaskeleita verkkosovellusten hyödyntämiseen yhdistyksen arjessa.

Henkilökohtaisesta kehittymisestä kiinnostuneille järjestötoimijoille on tarjolla hyvinvointikoulutuksia Helsingissä ja Tampereella maaliskuussa. Niissä pääsee syväsukeltamaan omaan järjestötoimijuuteen ja saa myös työnohjauksellista tukea. Ryhmissä tapahtuviin haastaviin tilanteisiin saa taitoja ja työkaluja maaliskuussa Helsingissä järjestettävässä koulutuksessa.

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet harrastuksissa, koulutuksissa, maailmassa

Ohjaajille suunnatussa koulutuksessa mietitään kaikkien osallistamista ja kynnysten poistamista verkkokoulutuksissa. Aktiivisen toivon työpajassa puolestaan rakennetaan kestävämpää ja myötätuntoisempaa maailmaa. Sieltä voi saada ideoita myös omaan ryhmään tai koulutukseen, jos haluatte perustoimintanne lisäksi auttaa luontoa ja maapalloa.

Nuorisoseurat voivat muuttaa maailmaa

Nuorisoseurat on merkittävä kansalaisyhteiskunnan toimija, joka toiminnallaan tekee maailmasta parempaa. Niin harrastus-, koulutus- kuin yhdistystoimintaa voi jokainen toimija myös aktiivisesti suunnata hyvään tulevaisuuteen.

Omaan maailman parantamiseen voi saada inspiraatiota vaikkapa supersuositusta NVC-koulutuksestamme kevättalvella Helsingissä. NVC tarkoittaa rakentavaa, väkivallatonta vuorovaikutusta (non-violent communication). Se on rauhantyötä ruohonjuuritasolla.

Ideoita taiteen avulla vaikuttamiseen voi tulla ammentamaan Arjen artivismi- tai Vaikuta runoilla -koulutuksista. Artivismissa yhdistetään taide ja aktiivinen kansalaisuus; kaikki taiteen muodot voivat olla artivismia. Vai miltäs kuulostaa koulutuksemme Unelmia ja klovneriahommia? Siellä mietitään klovnerian keinoin, millaisessa maailmassa haluaisimme elää.

Kaikkeen toimintaan ja koulutukseen voi liittää toivoa luovia asioita. Tule hakemaan inspiraatiota Kansalaisfoorumin koulutuksista. Luodaan yhdessä toivoa, rohkeasti.


Kirjoittaja Anna Kirstinä, Kansalaisfoorumin koulutuspäällikkö
Kuva Tiiu Kaitalo

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit