Nuori Kulttuuri 2023

Kevät on Nuori Kulttuurin juhla-aikaa

Nuori Kulttuuri Festival on uusi monitaidetapahtuma, joka tuo Kuopioon 25.–27.5. nuoria taiteen harrastajia, kulttuurialan toimijoita sekä taiteen ystäviä. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua monipuoliseen nuorten harrastajien tekemään taide- ja kulttuuritarjontaan. Nuori Kulttuuri Festivalin järjestävät yhdessä eri puolilla Suomea toimivat kulttuurialan organisaatiot ja toimijat Nuori Kulttuurin sekä Kuopion kaupungin kanssa. Kuopiossa Nuori Kulttuuri -tapahtuma on järjestetty viimeksi vuonna 2008.

Nuori Kulttuuri Festivalin erityispiirteisiin kuuluu tapahtumapaikkojen monipuolisuus. Festivaali järjestetään useissa eri paikoissa ympäri Kuopiota, joten kävijät pääsevät tutustumaan laajasti kaupungin kulttuuritarjontaan. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa Kuopion kaupunginteatteri, Kuopion museo, Kulttuuriareena 44 ja kaupunginkirjasto.

Ohjelmisto koostuu erilaisista teoksista, joita toteuttavat nuoret taiteilijat ja kulttuurialan ammattilaiset. Esityksiä löytyy monista eri taiteenlajeista, kuten teatterista, tanssista, musiikista ja kuvataiteesta. Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan erilaisiin näyttelyihin, työpajoihin ja yhteiskunnallisiin keskusteluihin Nuori Kulttuuri Talks-tilaisuuksissa.

Festivaalin tarkoituksena on edistää nuorten taiteilijoiden taitojen kehittymistä, tukea heidän luovuuttaan sekä antaa heille mahdollisuus esittää taidettaan yleisölle. Tapahtuman yleisöksi ovat tervetulleita kaikki kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneet ikään katsomatta.

Nuori Kulttuuri Festivalin lisäksi tapahtuman järjestäjät tarjoavat myös ennakkokursseja. Ne on suunnattu 13–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita taiteen tekemisestä. Kurssit ovat maksuttomia ja niitä järjestetään Kulttuuriareena 44:lla ja Kuopion pääkirjastolla ennen varsinaista festivaalia.

Festivaalin tuottaja Jussi Kaijankangas, on innoissaan näkemästään nuorten luovuudesta. “Festivaali on uskomaton mahdollisuus nuorille taiteilijoille jakaa lahjakkuutensa, taitonsa ja intohimonsa”, sanoo Kaijankangas.

“Olen todella iloinen siitä, että Kuopio on valittu festivaalin tapahtumapaikaksi ja että voimme olla mukana luomassa tilaisuutta, joka yhdistää ja inspiroi nuoria taiteilijoita ympäri Suomea.”

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta nuorikulttuuri.fi/festival.

Jaa
Kirjoittaja
Ville Laitinen

Ville Laitinen on Nuori Kulttuuri -tiimin tuottaja. Hänen vastuullaan on mm. Nuori Kulttuuri On Air – monipaikkainen taidetapahtuma. Ville kirjoittaa verkkolehteen enimmäkseen Nuori Kulttuuri -aiheisia juttuja, mutta huolehtii myös videosisällöistämme.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit