Kiltapäivät Rovaniemellä huhtikuussa

Nuorisoseuraseniorit kokoontuvat Kiltapäiville Rovaniemelle huhtikuun ensimmäisenä viikonvaihteena 2.–3.4.2022. Ja voi sanoa: on jo aikakin. Viheliäinen korona on lykännyt kokoontumisen jo kaksi kertaa. Olkoon siis sanonta “Kolmas kerta toden sanoo”, nyt maineensa veroinen.

Kiltapäivien tarkka ohjelma julkaistaan Nuorisoseurojen verkkosivujen uutisissa, kun se on valmistunut. 

Joka tapauksessa Rovaniemelle on mielenkiintoista tulla muutenkin kuin Kiltapäivien takia, sillä kaupunki tarjoaa aina jotain extraohjelmaa. Nyt Kiltapäiviin ajoittuvat esimerkiksi Ounasvaaran hiihtokisat, joihin on sisällytetty mm. tämän vuoden hiihdon SM-kisat 1.–3.4. Saamme hurrata ensin vaikkapa vuoden Hermannille, sitten Iivo Niskaselle ja sitten itsellemme!

Kiltapäivät ovat H-killalle tänä vuonna poikkeuksellisen tärkeät. Korona on runnellut ja myös monissa maakunnissa lamaannuttanutkin toimintaa. Meille on käynyt kuten muillekin: tapaamiset ja kokoukset ovat olleet minimissä ja koko sosiaalinen elämä on näivettynyt. Elämää on katsottu paljon ruudun takaa. Kaikilta sekään ei ole onnistunut, sillä tietokonemaailma on monelle Hermannille ja Hermanskalle vieras. Siksi entistäkin tärkeämmäksi tulee läsnä oleva kontaktointi. Se on paras ja oikein tapa olla tekemisissä ihmisten kanssa.

Nuorten ja vanhojen syrjäytymisestä on koronavuosien aikana puhuttu paljon ja syystäkin. Huoli on todellinen. Niinpä, kun nyt olemme pääsemässä normaaliin päiväjärjestykseen ja uskallamme ilman huonoa omaatuntoa tavata toisiamme, tehkäämme niin. Otetaan kaveri mukaan kävelylle, harrastukseen, kokoukseen, matkalle. Yksi mainio keino auttaa itseä ja toista on vaikkapa soittaa joka päivä jollekin vanhalle ystävälle. Samalla tietysti voi kutsua tämän mukaan H-kilta-toimintaan auttamaan omalta osalta maakunnallisen nuorisoseuratyön vankistamista. On aivan mahtava ajatella, että kohta taas voimme täysin rinnoin toisten kanssa osallistua kaikkeen, mitä vain ikinä keksimme.

Kiltapäivät pidetään siis Rovaniemellä 2.–3.4.2022. Kokous ei ole mikä tahansa rutiinijuttu, sillä siellä valitaan Ukko-Hermanni neuvoston johtoon ja maakuntia edustavat kiltaneuvoston jäsenet ja luodaan tulevaisuuteen toiminnan suuntaviitat. Kaikkiin järjestelyitä koskeviin kysymyksiin saa vastauksen puhelimesta 0400 393 411, johon vastaa Heikki Tuomi-Nikula.


Teksti Heikki Tuomi-Nikula

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit