Lasten ja nuorten kulttuuritapahtuma Kalenat kokoaa kansantanssijat Lappeenrantaan kesäkuussa

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmät suuntaavat Lappeenrantaan Kalenat-tapahtumaan 8.-11.6.2023. Kalenat on parittomina vuosina Lappeenrannassa järjestettävä Suomen suven merkittävin lasten ja nuorten kansantanssifestivaali. Kalenat on tanssin riemua ja ilotulitusta Tapahtuma koostuu kulkueesta, kansantanssikonserteista ja pääjuhlasta sekä toki osallistujille suunnatuista työpajoista ja illanvietoista. Edellisen kerran Kalenoita vietettiin vuonna 2021 virtuaalisesti, joten tätä yhteistä kokoontumista odotetaan innolla.

Tanssiralli-katselmus ensimmäisen kerran osana Kalenoita

Tänä vuonna osana Kalenoita järjestetään myös Tanssiralli-katselmus, joka on lasten ja nuorten valtakunnallinen kansantanssikatselmus. Katselmuksen tavoitteena on aktivoida ryhmiä kehittämään harrastustoimintaansa sekä tanssi- ja esiintymistaitojaan arviointiraadin antaman palautteen pohjalta. Jokainen ryhmä saa arviointiraadilta sekä suullisen että kirjallisen palautteen. Lisäksi ryhmät saavat halutessaan sarjanimeämisen rauta-, pronssi-, hopea- tai kultasarjaan.

Musta tuntuu kanssa – pääjuhla tuo esille erilaisia tunteita

Kalenat huipentuu sunnuntaina 11.6. tanssittavaan pääjuhlaan, jossa kaikki tapahtuman osallistujat esittävät Musta tuntuu kanssa – yhteisohjelman. Teoksessa lapset pääsevät tanssin kautta ilmaisemaan jokapäiväiseen elämään kuuluvaa laajaa tunteiden kirjoa. Mukana on niin kiinnostusta ja innostusta kuin mustasukkaisuutta ja häpeääkin päättyen kaikkien yhteiseen iloon.

Ohjelman tekijät Béla Gazdag, Maiju Laurila ja Siiri Suoniemi ovat halunneet tarjota ryhmien ohjaajille ja opettajille ympäri Suomea tanssittavan yhteismateriaalin lisäksi myös harjoitteita ja materiaalia laajemmin käytettäväksi tunnekasvatuksen työkaluina. Tarkoituksena on tukea eri ikäisiä kansantanssin harrastajia tunnistamaan erilaisia tuntemuksia sekä tanssitunneilla että muussa elämässä.

Mukana kalenahahmot Repe, Rilla ja Roimu

Osana pääjuhlan tunteiden tarinaa ovat kertomassa myös aiemmista Kalenoista tutut kalenakissat Repe ja Rilla sekä heidän uusi kaverinsa kalenakoira Roimu. Roimu osallistuu Kalenoihin ensimmäistä kertaa ja häntä hieman jännittää, sillä eihän kukaan kalenakoira ole aiemmin osallistunut Kalenoihin. Kalenahahmot voi tavata myös muissa Kalenoiden tilaisuuksissa.

Kalenoiden oheisohjelma levittäytyy myös kauppakeskus Iso-Kristiinaan tuomalla sinne Kalenakammarin, joka tarjoaa hengähdyspaikan ja lapsille pientä puuhaa shoppailun lomassa.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät tapahtuman kotisivulta kalenat.fi.

Lippuja voi ostaa ennakkoon Nuorisoseurojen verkkokaupasta Puodista.

Lämpimästi tervetuloa Kalenoihin!

Jaa
Kirjoittaja
Teija Nikkari

Teija Nikkari työskentelee Suomen Nuorisoseurojen tanssin palvelutuottajana. Teija on kansantanssialan monitaituri, ja hänen kynästään syntyvät myös monenlaiset tekstit tanssin maailmasta.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit