Nuori Kulttuuri Digistage avaa oven nuorten taiteeseen

Nuori Kulttuuri On Air vuosi lipuu kohti huipentumaansa. Ensimmäinen yleisölle avoin osa avautuu helmikuun lopussa. Tuolloin on mahdollista päästä tutustumaan hakuun osallistuneista teoksista koostuvaan Digistageen. Nuorten teoksia pääsee katselemaan konkreettisesti 25.2. alkaen osoitteessa nuorikulttuuri.fi/onair.

Digistage on luotu parantamaan nuorten tekemän taiteen tavoitettavuutta. Etenkin nyt elettävänä poikkeusaikana luontaiset näkymispaikat ovat olleet vähissä. Digitaalisuus on antanut laadukkaan ja mielenkiintoisen tavan tulla esiin oman taiteensa kanssa. Tarve kohdata fyysisissä tapahtumissa ei varmasti  – ja toivottavasti – katoa, mutta digitaalisuus avaa täysin uudenlaisen alustan olla esillä, vaikka paikalle ei itse pääsisikään. Se on tullut jäädäkseen osaksi tapahtumatuotantoa.

Konsepti on tuttu jo Nuori Kulttuurin viime vuoden valtakunnallisesta tapahtumasta, jolloin Porin Digifestivalin yhteydessä toimi vastaavanlainen alusta. Tiettyjen parannusten jälkeen Digistage palvelee katsojaa paremmin ja luo kehittyvää alustaa nuorten taiteen näkymiselle.

Digistagella nähtävät teokset ovat pääsääntöisesti 13–20-vuotiaiden nuorten toteuttamia.

Katselemisen lisäksi Digistagella pääsee äänestämään omaa suosikkiaan. Suosituin teos palkitaan suorassa lähetyksessä Tampere-talosta lauantaina 7.5. Äänestys on auki 15.3. asti.

Digistagen lisäksi keväällä tapahtuu paljon myös livenä. Nuori Kulttuuri On Air -huipennukset ovat äitienpäivänaattona 7.5. järjestettävät satelliittitapahtumat eri puolilla Suomea. Satelliittitapahtumat järjestetään samaan aikaan omissa kaupungeissaan, jotka ovat tänä vuonna Tampere, pääkaupunkiseutu (Helsinki), Rovaniemi, Oulu, Mikkeli sekä Inari (saamelaisnuorten taidetapahtuma).

Päivä huipentuu suorana streamina nähtävään live-lähetykseen Tampere-talosta, alkaen klo 19.

Jaa
Kirjoittaja
Ville Laitinen

Ville Laitinen on Nuori Kulttuuri -tiimin tuottaja. Hänen vastuullaan on mm. Nuori Kulttuuri On Air – monipaikkainen taidetapahtuma. Ville kirjoittaa verkkolehteen enimmäkseen Nuori Kulttuuri -aiheisia juttuja, mutta huolehtii myös videosisällöistämme.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit