Nuori Kulttuuri On Air Mikkelissä 2022

Nuori Kulttuuri On Air 2024 -festivaali: Nuorten taide- ja kulttuuriyhteisö yhdistää voimansa

Nuoriso yhdistää luovuutensa ja intohimonsa Suomen mittakaavassa ainutlaatuisessa Nuori Kulttuuri On Air 2024 -festivaalissa. Järjestyksessään toinen On Air tulee olemaan päivitetty versio vuoden 2022 tapahtumasta.

Nuorten taidetta harrastava sukupolvi nousee parrasvaloihin lauantaina 11.5.2024, kun Nuori Kulttuuri On Air 2024 -festivaali valtaa kuusi satelliittikaupunkia ympäri Suomen. Inarin, Rovaniemen, Porin, Tampereen, Joensuun ja Helsingin kadut heräävät eloon, kun nuoret taiteilijat ottavat tilat haltuunsa.

Festivaali kokoaa yhteen nuoret taiteen harrastajat ympäri Suomen ilmaisemaan itseään ja esittelemään taiteellisia lahjojaan. Nuoret ovat mukana jokaisessa festivaalikaupungin tuotannossa ja he mm. valitsevat teoksensa ja esityksensä, jotka tuovat yleisön eteen.

Toista kertaa järjestettävä monipaikkainen On Air -festivaali ammentaa voimansa edellisen tapahtuman kokemuksista.

“Nuori Kulttuuri On Air 2024 antaa mahdollisuuden olla osa suurta kulttuuriyhteisöä, jossa jokaisella nuorella on tilaisuus tuntea, että heidän äänensä sekä luovuutensa tulee kuulluksi ja nähdyksi. Tapahtumaa on päivitetty edellisen On Air -tapahtuman pohjalta ja rakenteilla on vahvempi sekä tiiviimpi kokonaisuus”, sanoo toimialajohtaja Pasi Saarinen.

Festivaalin huipentuma, Nuori Kulttuuri LIVE -streamlähetys, tuotetaan Äänekosken Painotalolta Keski-Suomesta. Reilun tunnin mittainen lähetys tarjoaa katsojille mahdollisuuden uppoutua nuorten taiteen monimuotoisuuteen, kauneuteen ja rosoisuuteen. Esitykset heijastavat nuorten luovaa voimaa ja intohimoa eri taiteenlajeissa. Lähetys sisältää myös katsauksia vuoden aikana esiin nousseista kulttuurisen nuorisotyön ilmiöistä, jotka ovat innoittaneet ja koskettaneet nuorta kulttuurisukupolvea.

Valtakunnallisen lähetyksen aikana yleisöllä on mahdollisuus olla suorassa yhteydessä jokaiseen festivaalikaupunkiin. Digitaalinen yhteys yhdistää kaikki satelliittikaupungit ympäri Suomen. Katsojat voivat jakaa tunnelmia ja iloa paikan päällä tapahtuvien esitysten kanssa. Tämä yhteys on todiste siitä, että taide ja kulttuuri voivat toimia siltoina ihmisten välillä, luoda voimakkaita yhteyksiä ja innoittaa meitä kaikkia myös verkon yli.

LIVE-lähetyksen kruunaa palkintojenjako, jossa tunnustetaan nuoria ansioituneita taiteilijoita sekä kulttuurisen nuorisotyön edistäjiä. Lisäksi palkitaan suosituin teos, jonka yleisö on valinnut Nuori Kulttuuri Digistagen äänestyksessä. Tämä on tilaisuus kunnioittaa nuorten taiteellista lahjakkuutta ja niitä, jotka ovat omistautuneet nuorten taiteen ja kulttuurin tukemiseen ja vaalimiseen.

Nuori Kulttuuri On Air 2024 -festivaali on enemmän kuin vain tapahtuma – se on voimakas osoitus nuorten voimasta, yhteisöllisyydestä ja kyvystä inspiroida laajaa yleisöä. Tämän päivän festivaali on huomisen taiteen ja kulttuurin siemen, joka kasvaa ja kukoistaa yli sukupolvien.


Kuva Mikkelin Kaupunki

Jaa
Kirjoittaja
Ville Laitinen

Ville Laitinen on Nuori Kulttuuri -tiimin tuottaja. Hänen vastuullaan on mm. Nuori Kulttuuri On Air – monipaikkainen taidetapahtuma. Ville kirjoittaa verkkolehteen enimmäkseen Nuori Kulttuuri -aiheisia juttuja, mutta huolehtii myös videosisällöistämme.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit