Ramppikuume -kiertopalkinto Tampereen Tiiliteatterille Minä olin täällä -esityksestä

Ramppikuume – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät pidettiin 19.-21.4. Kankaanpäässä. Ramppikuumeen ohjelmallisen ytimen muodostaa valtakunnallinen nuorisoteatterikatselmus, jonka voittajaksi valikoitui Tampereen Tiiliteatteri esityksellään Minä olin täällä.

Teoksen työryhmälle Jero Hellstenille, Inke Kajankille, Tatu Kivirannalle, Juho Varinille ja Jere Röyskölle luovutettiin kiertopalkinto Ramppipysti ja 1000 euron stipendi Ramppikuumeen päätöstilaisuudessa.

Päätöstilaisuudessa jaettiin myös kaksi lahjoitusstipendiä ryhmien kouluttautumiseen. Nämä 500 euron stipendit annettiin Kittilän Nuorisoteatterin Seittemän inttiveljestä -esitykselle ja Auran Nuorisoteatterin Väärämieliset -esitykselle.

‘’Raati toivoo, että teillä on tämän stipendin avulla mahdollista kehittää esityksiänne pidemmälle’’ kommentoi näyttelijä Mikko Penttilä, joka oli yksi katselmuksen raadin jäsen. Raatiin kuuluivat näytelmäkirjailija-dramaturgi Asta Honkamaa ja teatteriohjaaja-käsikirjoittaja Seppo Honkonen.

Kohtaus voittajaesityksestä Minä olin täällä.

Esityskatselmuksessa kova taso

Nuorisoteatterikatselmukseen osallistui tänä vuonna kahdeksan esitystä, jota olivat nuorista koostuvan esiraadin valitsemia. Voittajaesityksen lisäksi katselmuksessa nähtiin seuraavat näytelmät:

  • Minne juna vie? – Joensuun lukioteatteri, Joensuu
  • Kunniagalleria – Oulun taidekoulun Taukoteatteri, Oulu
  • Ikiminttu – Teatteri Homsantuusa, Tampere
  • Seittemän Inttiveljestä – Kittilän Nuorisoteatteri, Kittilä
  • Väärämieliset – Auran Nuorisoteatteri, Aura
  • Harvat rakkauslaulut kertovat vain ystävistä – OnOKNäytellä, Jyväskylä
  • Välähdyksiä – Aarre Vesa, Tampere

”Esityskatselmuksen taso oli tänä vuonna todella kova ja olemme todella onnellisia kaikkien ryhmien puolesta. Mukaan hakeneita ryhmiä oli taas enemmän, kuin pystymme ottamaan mukaan. Oli myös mahtavaa nähdä, että niin moni ei esiintyvä ryhmä osallistui Ramppikuumeeseen!”, tapahtuman tuottaja Minna-Reetta Kokkaliari iloitsee.

OFF RAMPPIKUUME ilahdutti

Tänä vuonna tapahtumassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa katselmuksen ulkopuolista OFF RAMPPIKUUME -ohjelmistoa. Halukkaat saivat ehdottaa tähän oman maksimissaan 15 minuutin pituisen esityksensä.

OFF RAMPPIKUUME -ohjelmistossa nähtiin Tampereen Poikateatteri Sällien esitykset Vapaus ja kohtauksia Sällien Seitsemästä Veljeksestä sekä Teatteri Läävän Savusaarella Palaa -esityksen kohtaus. Esitykset keräsivät runsaasti kiinnostuneita katsojia ja saatu palaute uudesta off-ohjelmistosta on ollut positiivista.

Tampereen Poikateatteri Sällien kohtaus esityksestä Vapaus ja kohtauksia Sällien Seitsemästä Veljeksestä.

Ramppikuume – Valtakunnallisia nuorisoteatteripäiviä järjestävät yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat, Kankaanpään kaupunki sekä Kankaanpään Nuorisoseura. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 25.-27.4.2025.


Kuvat Elian Seppälä

Jaa
Kirjoittaja
Essi Roisko

Essi Roisko on Suomen Nuorisoseurojen viestintäasiantuntija ja Nuorisoseurat -verkkolehden toimitussihteeri.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit