Suomen Harrastajateatteriliitto käynnisti kaksi kehittämishanketta

Suomen Harrastajateatteriliitto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuesta (Euroopan unionin rahoittama – NextGenerationEU) 100 000 euron avustuksen Kesäteatteri digitaaliselle Suomen kartalle –hankkeelle.

Kesäteatteri digitaaliselle Suomen kartalle –hankkeen tarkoituksena on liiton vuonna 2023 lanseeraaman Kesäteatterisovelluksen jalkauttaminen ja kehittäminen, viestinnän laajentaminen ja käyttäjäkunnan kasvattaminen. Sovelluksen kehitystyön tavoite on myös vaalia kesäteatteritoiminnan kulttuuriperintöä ja uudistaa kesäteattereiden yleisöpohjaa, jolloin teattereiden toimintamahdollisuudet ja luovan työn edellytykset myös kasvavat. Hankkeen aikana tutkitaan lisäksi sovelluksen kansainvälisen laajentumisen mahdollisuuksia.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston hallitus myönsi myös Suomen Harrastajateatteriliitolle 16 000 euron apurahan ERITYINEN-teatteriverkoston perustamiseen ja toiminnan käynnistämiseen. Hankkeeseen haettiin mukaan kymmenen teatterialan ammattilaista ja hankkeen startti tapahtui 18.11. Helsingissä ERITYINEN-juhlassa. Hankkeen tarkoituksena on perustaa ERITYINEN -teatteriverkosto ja kouluttaa sekä rohkaista teatterialan ammattilaisia ohjaamaan erityisten ja erityistä tukea tarvitsevien teatteriryhmiä.


Ajankohtaista

Vuoden Harrastajateatteri 2024 –palkinto on haettavissa 1.11.2023-15.1.2024. Palkintoa voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterit. Vuoden Harrastajateatteri saa palkinnoksi 1000 euron stipendin ja kunniakirjan sekä näkyvyyttä Suomen Harrastajateatteriliiton tiedotuksessa.

Harrastajateatterit saavat tehdä ehdotuksia palkinnon saajaksi perustellen esitystään lyhyesti ja ytimekkäästi. Ehdota vuoden harrastajateatteriksi teatteria, jonka taiteellinen kunnianhimo ja teatterin asema oman paikkakuntansa henkisenä vaikuttajana yleisön tai muun yhteistyön kautta on mielestäsi merkittävä. Teatterin toimintaa tulee tarkastella erityisesti palkinnonjakovuotta edeltävän vuoden ajalta.

Hae 15.1.2024 mennessä: shtl.fi/vuoden-harrastajateatteri

Kantaesityspalkinnon 2024 haku aika on myös käynnissä 1.11.2023-15.1.2024. Kilpailuun voivat tällä kertaa osallistua Suomen Harrastajateatteriliiton tai Työväen Näyttämöiden liiton jäsenteattereissa vuonna 2023 kantaesitetyt näytelmät. Palkinnon saajan valitsee kirjailija ja näytelmäkirjailija Anneli Kanto, jonka tuotantoon kuuluu näytelmien lisäksi televisiokäsikirjoituksia, lastenkirjoja ja historiallisia romaaneja. Lisätietoa ja hakuohjeet: shtl.fi/kantaesityspalkinto

Muista myös hakea teatterillesi tuotanto-ja koulutusavustuksia.
Avustusten hakuaika käynnistyy 15.1. ja päättyy 15.4.2024.

Lisätietoa Suomen Harrastajateatteriliiton palveluista www.shtl.fi
Löydymme myös Facebookista ja Instagramista.


Kirjoittaja Mari Saarinen

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit