Lahden Tanhuujien Tanhutatit-ryhmä osallistui Tanssiralli-katselmukseen kesällä 2023 Kalenat-tapahtumassa Lappeenrannassa.

Tanssiralli-katselmus tanssitaan ensi vuonna Tampereella

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmien Tanssiralli-katselmus järjestetään ensi vuonna osana Pispalan Sottiisi-tapahtumaa Tampereella 12.-16.6.2024. Tanssiralli on Suomen Nuorisoseurojen järjestämä valtakunnallinen katselmus, jonka tarkoituksena on aktivoida ryhmiä kehittämään harrastustoimintaansa. Lisäksi tavoitteena on tanssi- ja esiintymistaitojen kehittäminen arviointiraadin antaman palautteen pohjalta.

Perinteisesti katselmus on järjestetty joka toinen vuosi, mutta koronapandemiasta johtuen aikatauluun on tullut muutoksia. Nyt katselmusten väliin jää vain yksi vuosi, sillä edellinen Tanssiralli järjestettiin tämän vuoden kesäkuussa Lappeenrannassa Kalenat-tapahtuman yhteydessä.

Muutoksella halutaan tukea erityisesti lasten ja nuorten harrastamista, joka on koronan jälkeen ollut paikoin haasteellista saada uudelleen käyntiin. Tanssiralliin ja Pispalan Sottiisiin osallistuminen toimivat hyvin myös selkeänä päämääränä toimintavuodelle.

Tanssiralli-katselmus on usein vuorotellut aikuisten kansantanssiryhmien Tanssimylly-katselmuksen kanssa eri vuosina. Edellinen Tanssimylly järjestettiin vuonna 2022 ja seuraavan kerran se on suunniteltu toteutettavaksi keväällä 2025. Tällä vuorottelulla kokonaisuus tapahtumien ja katselmusten osalta on parhaiten toteutettavissa niin harrastajien kuin järjestönkin kannalta.


Kuva Essi Roisko

Jaa
Kirjoittaja
Teija Nikkari

Teija Nikkari työskentelee Suomen Nuorisoseurojen tanssin palvelutuottajana. Teija on kansantanssialan monitaituri, ja hänen kynästään syntyvät myös monenlaiset tekstit tanssin maailmasta.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit