Teatterilaivalla elämää nähnyttä sketsihuumoria ja tinkimätöntä taiteilijakuvausta

Tunnetuista syistä maihin parina viime vuonna jäänyt Teatterilaiva järjestetään tänä vuonna 9.9.–10.9.2022 Silja Europalla. Luvassa on uudistettu tapahtumakokonaisuus, joka heilahtaa suoraan kohtaamisten tarpeeseen.

Yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton, Sivistysliitto Kansalaisfoorumin ja Työväen Näyttämöiden Liiton kanssa järjestettävä Teatterilaiva-tapahtuma kerää kaikki teatterinnälkäiset ihmiset kohtaamaan, viihtymään, vaikuttumaan, keskustelemaan ja oppimaan. Luvassa on tuttuun tapaan esityksiä, työpajoja sekä improkisoja, ja uutuutena esimerkiksi Suomenlahden suurimmat iltamat, kohtaamisen luksusluokkainen keidas sekä keskustelutilaisuus ajankohtaisesta aiheesta. Osallistujilla on mahdollisuus osallistua tapahtuman sisällöntuotantoon myös pienillä esityksillä, joita haetaan elokuun aikana.

Teatterilaivan perjantai-illan valtaamista iltamista vastaava Sami Sivonen, mitä meillä on odotettavissa? ”Iltamat – tuo vuosikymmeniä vanha perinne – huljutellaan nyt raikkaaksi merivedessä, kun Teatterilaivalla pistetään pystyyn Suomenlahden suurimmat iltamat!”

Mitä on odotettavissa noin niin kuin konkretian tasolla? ”Nenästä kiinni ja sukelletaan rentoon yhdessäoloon teatterin tekijöiden kesken. Iltaa rytmittää elävä musiikki ja elämää nähnyt sketsihuumori!”

Asia selvä.

Teatteritaiteilija Henry Räsänen tuo laivalle kiitellyn esityksen Hyvänen aika! Riehakas monologi kertoo tragikoomista elämää eläneen kiertue-esiintyjän taiteilijajuhlasta.

Paljastuksia täynnä olevan juhlaillan seremoniamestarina toimii taiteilijan autokuski, joka on neljännesvuosisadan kestäneen keikkailun aikana nähnyt ja kokenut kaiken. Tunnin kestävän monologin on ohjannut Juhani Joensuu, ja se on tekijäkaksikon yhdessä käsikirjoittama.

Liput syksyn halutuimpaan laivalla järjestettävään teatterifestivaaliin myy Ikaalisten matkatoimisto.


Kuva Pentti Sormunen

Jaa
Kirjoittaja
Pasi Saarinen

Pasi Saarinen on Suomen Nuorisoseurojen tapahtumien ja Nuoren Kulttuurin johtaja. Pasin kynästä saamme lukea mm. Nuorisoseurojen teatteritoiminnasta ja yleisesti kulttuurisesta nuorisotyöstä.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit