”Tervetuloa Porina Podin pariin!” – Nuorten podcastissa keskustellaan porisuttavista aiheista.

Nuoret ovat käynnistäneet Jyväskylässä Porina Podi -podcast-projektin, jossa he suunnittelevat ja tuottavat jaksoja, joissa käydään keskusteluja heitä koskettavista ja kiinnostavista aiheista. Toiminta antaa mahdollisuuden kehittää heidän itseilmaisuaan ja tuoda omaa ääntään kuuluviin.

Tällä hetkellä on julkaistu kaksi jaksoa ja uusia jaksoja julkaistaan kuukausittain. Ensimmäisessä jaksossa poristaan siitä, mitä konkariäänestäjä, juuri äänioikeuden saanut ja ei vielä äänioikeutta omaava nuori ajattelevat äänestämisestä? Pystyykö vaalikoneiden avulla löytämään itselleen sopivan ehdokkaan?

Toisessa jaksossa kaksi yliopisto-opiskelijaa ja lukiolainen porisevat opiskelijaelämästään, taloudestaan sekä siitä, kuinka he yhteensovittavat opiskelujaan, töitään ja vapaa-aikaansa.

Toiminnan taustaorganisaationa toimii Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry ja toimintaa rahoittaa Euroopan Solidaarisuusjoukot.

Mikä sinua porisuttaa? Löydät meidät Instagramista ja Spotifysta @porinapodi


Kirjoittaja Oona Jouhki
Kuva Johanna Hurme

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret saavat mahdollisuuden osallistua eurooppalaista solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistaviin projekteihin. Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ovat tervetulleita kaikki 18–30-vuotiaat nuoret sekä organisaatiot, jotka haluavat toimia solidaarisemman yhteiskunnan hyväksi.

Rahoitettavia toimintoja ovat vapaaehtoistoiminta, nuorten omat solidaarisuushankkeet, vapaaehtoistiimit ensisijaisilla aloilla sekä humanitaarisen avun vapaaehtoisjoukot.

Nuorisoseuralaisten viisi vinkkiä EU-projekteja suunnitteleville:

  • Hakemus kannattaa joukkoistaa ja jakamalla vastuita ryhmän kesken. Hankesuunnitelman kirjoittaminen on opettavaista, eikä työ ole siten kenellekään kohtuuton.
  • Ei kannata pelästyä EU-byrokratiaa. Hakeminen on helppoa, kunhan porukka ja idea yhdessä toteutettavaan projektiin löytyy.
  • Välillä jännittää, tulee avustus tai onko idea ryhmän toimintaan sopiva, mutta yhdessä tehden voi luottaa, että hyvin kaikki menee.
  • Ensimmäisestä hakemuksesta saa hyvän kokemuksen ja oppii paljon suunnitelmallisuutta ja projektin toteutusta. Sen jälkeen uusien projektien teko on helpompaa.
  • Avustus on mukavan suuruinen, kestoltaan enintään 12 kk ja sillä voidaan saada paljon aikaan

Seuraava hakukierros päättyy 4.10.2023 klo 13.00 Suomen aikaa. Hankkeiden tulee alkaa 1.1.-31.5.2024.

Seuraavaan hakuun ennättää mainiosti valmistautua ja koota ryhmän mukaan hankeideoinnin pariin! Ja muistathan, että Nuorisoseurojen työntekijät tukevat nuorisoseuroja projektien kaikissa vaiheissa

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit