Minna-Reetta Kuusinen, Siina Toimela, Maarit Malinen ja Riikka Järvinen
Minna-Reetta Kuusinen (vas.), Siina Toimela, Maarit Malinen ja Riikka Järvinen ovat aloittaneet työnsä nuorisoseuroissa vuoden vaihteen molemmin puolin.

Uusia työntekijöitä on tullut järjestöömme

Yhteisöpedagogi Minna-Reetta Kuusinen aloitti Lounais-Suomen toiminnanohjaajana joulukuussa 2022. Hänen työpisteensä on Tampereella Kulttuuritalo Laikulla, mutta on kuukausittain myös Porissa Yhteisötalo Otavassa. “Vahvuuteni on luova toiminta, erityisesti teatteri. Työtehtäviini kuuluukin valtakunnallisten nuorisoteatteripäivien eli Ramppikuumeen tuottaminen Kankaanpäässä, mistä olen todella innoissani. Odotan innolla kaikkea, mitä tämä työ tuo tullessaan”, Minna-Reetta kertoo.

Musiikkipedagogi ja tanssinopettaja Siina Toimela on toiminut vuoden alusta hankekoordinaattorina Rovaniemellä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu tämän vuoden Jutajaisten järjestäminen. Hän on kotoisin Sodankylästä, jossa hän aloitti kansantanssin viisivuotiaana. Sen jälkeen Siina on tanssinut ja ohjannut Keski-Suomessa ja tanssinopettajaopintojen ajan Oulussa. “Odotan innolla kaiken uuden oppimista tässä uudessa työssä. Nuorisoseurat on tullut minulle tutuksi kansantanssin kautta ja on jännittävää nähdä samaa maailmaa nyt eri näkövinkkelistä. Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa, ajelen moottorikelkallani ja tanssin Siepakoiden Iloset-ryhmässä”.

Tammikuun alussa työnsä on aloittanut myös Maarit Malinen, joka toimii projektikoordinaattorina Tekemisen riemua Kainuussa -hankkeessa. Hän työskentelee kotitoimistolla Kuhmossa. Hankkeen tarkoituksena on aktivoida Kainuun paikallisseurojen yhteistyötä ja luoda maakuntaan alueellinen verkosto yhteistyön tueksi. Toiminnan avulla luodaan myös uutta toimintaa. “Tehtävän pariin minut ohjasi intohimo yhdistystoimintaan sekä mielenkiinto kotimaakuntani kehittämiseen. Erilaisilla yhdistyksillä on tärkeä osa elämässäni myös vapaa-ajalla, mutta sen lisäksi soitan huilua orkesterissa ja harrastan karatea. Kotona päiviäni piristävät lemmikkimarsut Kaisu ja Maikki”, Maarit paljastaa.

Kulttuurituottaja Riikka Järvinen työskentelee projektikoordinaattorina Kulttuurituulahduksia Keski-Suomessa -hankkeessa. “Olen työskennellyt kulttuuritapahtumien ja kulttuurisen nuorisotyön parissa useissa eri hankkeissa ja projekteissa Keski-Suomen alueella. On ilo palata tuttuun järjestöön nuorisoseuroille, sillä toimin järjestössä vuosina 2019–2021 työhönvalmentajana ja projektikoordinaattorina Leipää ja kulttuuria -työllistämishankkeessa. Olen myös ollut mukana järjestömme yhdenvertaisuus- ja moninaisuusmateriaalien ja -koulutusten toteutuksessa”, Riikka kertoo. Riikan sydäntä lähellä ovatkin erityisesti yhdenvertaisen osallisuuden mahdollistaminen, moninaisuuden, kulttuurin ja taiteen tukeminen sekä erilaiset viestintätehtävät. Vapaa-aikana hän harrastaa muun muassa revontulien ja autiotalojen valokuvausta sekä maalausta.

Jaa
Kirjoittaja
Pia Matilainen

Pia Matilainen on Suomen Nuorisoseurojen järjestösihteeri ja Nuorisoseurat-verkkolehden toimitussihteeri. Hän ratkoo ongelman kuin ongelman ja huolehtii kieliopista ja tekstin sujuvuudesta. Hän kirjoittaa myös usein henkilöjuttuja verkkolehteemme.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit