Valoa, savua ja musiikkia: siitä on vanhojen jatkot tehty. Kuva Terhi Viitala.

Vanhojen jatkot nuorten toiveesta nuorisoseurantalolla

“- – ja haluttais tulla Ylikylään, ku se olis meille mieluisampi.”

Kun Kauhavan lukion 2. luokkalainen sanoittaa koko vuosikurssin mielipiteen WhatsApp-viestin loppukaneetiksi, ei auta kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

Vanhojen tanssit ovat lukiolaisille THE juhla: tyylikkäät puvut, sulavat ja moneen kertaan harjoitellut tanssikoreografiat sekä katsomossa herkistelevät vanhemmat ja isovanhemmat. Lukion kakkoset ovat nyt opinahjonsa vanhat, kun abiturientit ovat rientäneet lukulomalle.

Tanssit ovat tietenkin päivän tärkein osuus, mutta illan pimentyessä on aiheellista kokoontua omalla porukalla. Tähän huutoon pääsi tänä vuonna vastaamaan ensimmäistä kertaa Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura.

Etukäteen suunniteltiin yhdessä lukiolaisten kanssa, mitä kaikkea onnistuneille jatkoille kuuluu: laadukas äänentoisto, liikkuvia ja vilkkuvia valoja sekä tietysti savukone.

Harrastajateatteritoiminnasta tutulle nuorisoseuralle nämä ovat sitä kuuluisaa vakiokalustoa. Ainoa huoli tapahtumaan liittyi vallitsevaan säätilaan: jatkojen aikana pakkanen paukkui ulkona lähes -40 asteen verran, mutta muutaman lisälämmittimen ansiosta lämpö talon katon alla ei päässyt laskemaan kylmäksi.

Kuten kaikki nuorisoseuran taloa pyörittävät tietävät, juhlat ovat ohi vasta kun penkit on nosteltu päällekkäin ja lattiat on imuroitu ja pyyhitty. Vanhojen jatkot loppuivat siihen, kun nuoret saapuivat lyhyiden ja vähän lyhyempien yöunien jälkeen siivoamaan talon, kantamaan pöydät varastoon ja jynssäämään talon eteisestä vessan nurkkaan saakka.

Lukiolaiset vastasivat täysin tapahtuman järjestelyistä. Haluamme osaltamme näyttää, että luotamme nuoriin. Siksi nuorisoseuran osuus tässä oli toimia tapahtuman mahdollistajana. 

“Multa jo hiillostetaan, että koska uudet lukiobileet. Vissiin oli porukka viihtyny.” 


Nimi Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura
Perustamisvuosi Sunnuntai 23.10.1904
Jäsenmäärä 73 henkilöä (joista yksi ainaisjäsen)
Lyhyt kuvaus Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura tunnetaan laadukkaasti tehdystä harrastajateatterista ja Valehtelun SM-kisoista. 
Lue lisää yns.fi


Kirjoittaja Joonas Autio

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit