Harrastukset tuovat iloa ja onnistumisen kokemuksia

Toukokuun toisella viikolla vietettiin valtakunnallista harrastusviikkoa, jonka tavoitteena oli esitellä eri toimijoiden tuottamia harrastuksia lapsille ja nuorille. Nuorisoseurojen monipuolinen harrastuskokonaisuus näyttäytyi sosiaalisen median kanavissa TikTokia myöten iloisena, yhteisöllisenä ja voimaannuttavana. Samaa yhteisöllisen tekemisen viestiä on luettavissa myös kulttuurin harrastamisen koettujen vaikutusten uusimmasta kyselytutkimuksesta. Nuorisoseurassa harrastamisessa korostuu usein nimenomaan porukassa tekeminen, onnistumisen kokemukset ja elämyksellisyys. Tämän kaiken voi varmasti moni nuorisoseuralainen allekirjoittaa omalta osaltaan.

Tähän lehteen on koottu jälleen monia mainioita esimerkkejä nuorisoseurakentän monipuolisesta tekemisestä eri puolilla Suomea. Lehdessä esittäytyy myös moni hankkeistamme. Niiden tavoitteena on elävöittää ja monipuolistaa entisestään nuorisoseurojen toimintavalikkoa luomalla uusia toimintamalleja kuten lehdessä esiteltäviä pakohuonepelejä. Kokeilemalla voi kehittää paljon uutta, ja samalla oppia ja pysyä ajan hermolla.

Lehdestä voi lukea tämän kevään nuorisoteatterikatselmuksen eli Ramppikuumeen ihanista fiiliksistä, paneutua Nuori Kulttuuri On Air –tapahtuman monipaikkaiseen toteutukseen sekä valmistautua tulevaan Pispalan Sottiisiin. Lehdessä on myös vinkkiä kansainvälistymiseen, tietopaketti tulevasta Nuorisoseurakokouksesta sekä tuoreen kulttuurituottaja (AMK) Sanni Antinniemen tärkeän opinnäytetyön esittely. Siinä hän käsitteli pienten maaseudulla sijaitsevien nuorisoseurojen merkitystä oman asuinseudun elävöittäjinä. Lehdestä voi myös lukea lisää nuorisoalan kansainvälistymisestä Mari Ahonen-Walkerin vierailijatekstistä. Nuorisoseuroilla on paljon kokemusta Erasmus+ – ja Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelmista, joten Marin sanoihin on helppo yhtyä!

Tämän tuhdin lukupaketin myötä haluan toivottaa sinulle erinomaisen ihanaa kevättä ja valonsäteitä tulevaan kesään!

Jaa
Kirjoittaja
Annina Laaksonen

Annina Laaksonen on Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri ja Nuorisoseurat-verkkolehden päätoimittaja. Hän on myös intohimoinen kulttuurin harrastaja, juoksija ja itäsavolainen pääkaupungissa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit