Kevään tulon voi jo tuntea

Olemme päässeet jälleen yli vuodenkierron pimeimmän jakson ja aurinko alkaa näyttäytymään entistä enemmän. Kevät täyttyy kivoista tapahtumista ja kohtaamisista. Maaliskuun loppupuolella vietämme jälleen nuorisoseuraviikkoa, joka näyttäytyy tänä vuonna entistä värikkäämmin eri puolilla Suomea. Kutsummekin kaikki nuorisoseurojen vapaaehtoiset, jäsenet ja harrastajat mukaan viikon viettämiseen ja nuorisoseurafiilisten jakamiseen! Voit jakaa omia nuorisoseuratarinoistasi sosiaalisen median kanavissa ja napata mukaan vaikkapa uunituoreet giffimme!

Tässä lehdessä on jälleen aimo annos erilaista kiinnostavaa luettavaa liittyen nuorisoseuratoimintaan. Marraskuussa valittu uusi hallituksemme on järjestäytynyt tammikuussa Oulussa pidetyssä kokouksessaan ja uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Hannu Harmaala Lahdesta ja Joonas Autio Kauhavalta. Autio on ensimmäistä kertaa puheenjohtajistossamme, joten hän aloittaa tekstillään tämän vuoden puheenjohtajapalstan.

Lehdessä esitellään myös vuoden ohjaajat Milla Puurula-Tilli sekä Siiri Suoniemi. Loput vuoden palkittavista julkaistaan Nuorisoseurapäivän juhlassa Mallusjoella 23.3, lukuun ottamatta H-kiltapäivillä huhtikuun puolivälissä palkittavaa Vuoden Hermannia. Seuraavaan lehteemme tulee juttua kaikista lopuista palkittavista eli vuoden nuorisoseurasta, vuoden nuorisoseuralaisesta, vuoden nuoresta nuorisoseuralaisesta sekä vuoden vastuullisuusteosta. Kaksi viimeisinä mainittua kategoriaa ovat uusia, ja kyseiset palkinnot jaetaan ensimmäisen kerran.

Elämme aikoja, jolloin ilon hetkiä ja yhteisön voimaa tarvitaan kenties enemmän kuin koskaan. Haluankin kannustaa jokaista nuorisoseuralaista miettimään, että miten saisimme harrastamisen ja kansalaistoiminnan piiriin myös heitä, jotka erityisesti mielekästä tekemistä ja yhteisöllisiä kokemuksia kaipaavat. Voisitko sinäkin kutsua mukaan uusia ihmisiä?

Toivon, että keväiset auringonsäteet tuovat lisää puhtia ja iloa arkeen ja ajatukset siirtyvät kevättä kohti. Iloista alkavaa valon aikaa!

Jaa
Kirjoittaja
Annina Laaksonen

Annina Laaksonen on Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri ja Nuorisoseurat-verkkolehden päätoimittaja. Hän on myös intohimoinen kulttuurin harrastaja, juoksija ja itäsavolainen pääkaupungissa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit