Keväinen superviikonloppu kokoaa nuorisoseuralaisia Kuopioon

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään Kuopiossa Nuori Kulttuuri Festivalia. Monitaiteinen kulttuurisen nuorisotyön festivaali kokoaa tuhansia osallistujia taide-elämysten ja yhteisöllisyyden äärelle. Samana viikonloppuna kaupungissa kokoontuu käynnissä olevan Nuoret Nuorisoseuravaikuttajat- ohjelman osallistujat toiseen ja ohjelman viimeiseen valtakunnalliseen tapahtumaan. Puolitoistavuotinen ohjelma huipentuu Kuopiossa yhteiseen tapaamiseen, jossa perehdytään vielä erilaisiin vaikuttajateemoihin ja mietitään jatkopolkuja järjestössämme. Vaikuttajien tapaaminen haluttiin tuoda Nuori Kulttuuri Festivalin kylkeen, sillä osa nuorista on mukana tekemässä Nuori Kulttuuri Talks – keskusteluohjelmaa.

Jatkopolkuina nyt “valmistuville” nuorille vaikuttajille ovat muun muassa valtakunnallinen nuorten viestintäryhmä, nuorten tapahtumaryhmä sekä edunvalvontaryhmä. Heillä on myös mahdollisuus hakeutua elokuussa alkavaan uuteen vaikuttajaohjelmaan mentoreiksi.

Kuopioon kokoontuu samaisena viikonloppuna myös Nuorisoseurojen valtuusto. Kevätkokousta vietetään rinnakkain Nuori Kulttuuri Festivalin ja Nuoret Vaikuttajat-tapaamisen kanssa. Näin valtuutetut pääsevät tutustumaan sekä festivaalin ohjelmaan että Nuorten Vaikuttajien ohjelmasisältöihin.

“On tärkeää tuoda eri sidosryhmät yhteen myös tapahtumissamme, jotta erilaiset hienot toimintamme sisällöt tulevat näkyviin järjestömme päättäjille”, sanoo järjestön pääsihteeri Annina Laaksonen.

Kuopioon tuodaan myös non stop – työpaja eurooppalaisista hankerahoitusmahdollisuuksista. Työpajan aikana voi oppia lisää siitä, miten oman hankeidean voi muotoilla rahoitushakemukseksi ja sitä kautta konkreettiseksi tekemiseksi. EU-työpajaa Kuopiossa pyörittää järjestön hanke-ja kumppanuuspäällikkö Riina Kylmälahti. Nuorten vaikuttajien valtakunnallisen tapaamisen ohjelmaa luotsaa kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turunen.

Jaa
Kirjoittaja
Essi Roisko

Essi Roisko on Suomen Nuorisoseurojen viestintäasiantuntija ja Nuorisoseurat -verkkolehden toimitussihteeri.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit