Nuori Kulttuuri Digistage – virtuaalinen esiintymislava aukeaa maaliskuussa

Nuori Kulttuuri Digistage eli virtuaalinen esiintymislava taidetta ja kulttuuria harrastaville nuorille aukeaa maaliskuussa 2023. Tuolloin on mahdollista osallistua Digistagelle ja ladata oma teos yleisön nähtäväksi. Digitaalisesti toimiva lava kokoaa kaikki videoidut teokset YouTuben lailla yhteen paikkaan. Videoituja teoksia voidaan katsoa suoraan omalta laitteelta missä tahansa.

Videon pituus voi olla 2–20 minuuttia. Teoksensa saa sovittaa uudelleen tai napata sopivimman kohtauksen isommasta kokonaisuudesta. Taidetta ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat ja ammattitaiteilijoiksi valmistuneet nuoret (toinen aste, ammattikorkeakoulu tai yliopistot) voivat osallistua vain esitysten ohjaajina tai neuvonantajina. Videolla esiintyvien nuorten pitää olla iältään 13–29-vuotiaita. Osallistuminen on ilmaista, ja osallistuminen mahdollistaa myös hakemaan Nuori Kulttuurin kansainvälisiä matka-avustuksia.

Osallistuneet teokset saavat palautteen suoraan Digistagen katsojilta. Virtuaalisen esiintymislavan teokset ovat katsottavissa, kommentoitavissa sekä äänestettävissä loppukeväästä 2023. Yleisö voi äänestää yksittäistä esitystä. Äänestäminen vaatii lyhyen perustelun siitä, miksi tämä teos on ollut äänen arvoinen. Perustelun pitää olla muutaman sanan mittainen. Palautteet eivät tule julkisesti nähtäville, mutta ne kootaan lopuksi yhteen ja annetaan esiintyjille.

Äänestetyin esitys julkistetaan Nuori Kulttuuri Festival Kuopio 2023 tapahtumassa, jossa tämä ”yleisön suosikki” sekä osa Digistagelle osallistuneista teoksista on nähtävissä myös livenä. Kuopion tapahtumassa kaikki osallistuneet videot ovat esillä myös digitaalisesti.

Nuori Kulttuuri Festival järjestetään ensimmäistä kertaa Kuopiossa 25.–27. toukokuuta 2023.

Jaa
Kirjoittaja
Ville Laitinen

Ville Laitinen on Nuori Kulttuuri -tiimin tuottaja. Hänen vastuullaan on mm. Nuori Kulttuuri On Air – monipaikkainen taidetapahtuma. Ville kirjoittaa verkkolehteen enimmäkseen Nuori Kulttuuri -aiheisia juttuja, mutta huolehtii myös videosisällöistämme.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit