Ramppikuume 2024, kuvitus Sini Padilha

Ramppikuumeen esityskatselmus kiinnostaa ja innostaa

Huhtikuussa nuorisoteatteriryhmät ympäri Suomea kokoontuvat viettämään teatterintäyteistä viikonloppua Kankaanpäähän, kun valtakunnallisia nuorisoteatteripäiviä vietetään 19.-21.4.2024. Ramppikuume on suunnattu 13–20-vuotialle nuorille ja sen ohjelmallinen ydin on katselmuksessa sekä koulutuspajoissa. Tänä vuonna katselmuksen esitysvalintoja ovat tekemässä viisi nuorta RamppiRaatilaista Anton, Iija, Inka, Luka ja Miksu.

RamppiRaatilaiset odottavat innolla mukaan hakevia esityksiä

RamppiRaatiin haki 18 nuorta, joista viisi valittiin mukaan. Raati tekee esivalinnat tapahtuman katselmusta varten ja Ramppikuumeen toimikunta vahvistaa esitysvalinnat. Jokainen katselmukseen hakenut esitys saa myös kirjallisen palautteen RamppiRaadilta.

Luka ja Miksu ovat molemmat esiintyneet Ramppikuumeen katselmuksessa aiempina vuosina, nyt he ovat valitsemassa esityksiä tämän vuoden tapahtumaan.

Luka odottaa Ramppikuumeelta hyvää menoa muiden teatteri-ihmisten kanssa

20-vuotias Luka on nauttinut näytelmistä jo lapsesta asti. Lukiossa hän liittyi Tampereen poikateatteri Sälleihin.

‘’Ramppikuumeeseen olen osallistunut kahdesti vuosina 2022 ja 2023. Ensimmäisellä kerralla esitimme teatteridiplomimme Kellopeliappelsiini ja toisella kerralla olin ihan vain osallistumassa.’’

Teatteri Elokuu – Kellopeliappelsiini Ramppikuumeessa 2022

Toinen RamppiRaatilainen, Lemillä asuva 16-vuotias Miksu on harrastanut teatteria yhdeksän vuotta ja hänen teatteriryhmänsä pääsi viime vuonna ensimmäisen kerran Ramppikuumeen esityskatselmukseen esityksellä Ei Elämää Vaan Koulua Varten.

Miksu kertoo, että RamppiRaatilaisena oleminen hieman jännittää, mutta uskoo, että siitä tulee hyvä kokemus.

‘’Odotan innolla sitä, että pääsee näkemään minkälaisia näytelmiä muut ryhmät tulevat keksimään tai minkälaisia heillä on työn alla. En sellain odota mitään tietynlaista näytelmää, mutta haluisin nähdä sellasia, mitkä on humoristisia ja omalla tavalla jännittäviä. Viime vuonna Ramppikuumeessa oli niin erilaisia ja mahtavia näytelmiä, että en malta odottaa sitä minkälaisia tänä vuonna tulee olemaan!’’

Lemin Nuorisoseura/ Kanisterit – Ei elämää vaan koulua varten Ramppikuumeessa 2023

Katselmushaku on auki 18.2.2024 saakka

Esityskatselmukseen voi hakea teatteriryhmät, joissa 2/3 on 13–20-vuotiaita, loput ryhmäläiset voivat olla kohdeiän ali tai yli. Katselmukseen haetaan täyttämällä hakemuslomake ja liittämällä hakemukseen video esityksestä. Hakuvaiheessa esityksen ei tarvitse olla valmis tai lopullisessa kestossaan, mutta kokonaisuus tulee pystyä hahmottamaan videolta ja lopullisen keston tulee olla alle 60 minuuttia.

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja koulutuspajoihin on 1.-30.3.2024

Katselmuksiin valituista ryhmistä tiedotetaan helmi-maaliskuun vaihteessa, jonka jälkeen tapahtuman ilmoittautuminen aukeaa. Esityskatselmuksen lisäksi tapahtumassa on tarjolla koulutuspajoja, joihin ilmoittaudutaan maaliskuun aikana. Pajojen sisällöt julkaistaan tapahtuman nettisivuilla helmikuussa.

Ramppikuumeeseen kannattaa osallistua, vaikka ei olisi mukana katselmuksen esityksissä, sillä viikonloppu on ainutlaatuinen tilaisuus kouluttautua, nähdä erilaisia esityksiä, nauttia tunnelmasta ja tutustua muihin teatteria harrastaviin nuoriin. Tule yksin, kaksin tai oman teatteriryhmäsi kanssa!

Ilmoittautumislomake ja tarkemmat lisätiedot tapahtumasta, mm. osallistumismaksut ja majoitus-/ruokailutiedot: ramppikuume.net

Ramppikuume –Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät järjestetään yhteistyössä Suomen Nuorisoseurojen, Kankaanpään Nuorisoseurojen ja Kankaanpään kaupungin kanssa.

Hakulomake (google.com)

ramppikuume.net


Kirjoittaja Minna-Reetta Kokkaliari

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit