Rovaniemellä on jälleen syyskuussa hetki pohjoiselle folkille

Arktisen alueen svengaavinta folkin tapahtumaa Jutajaisia juhlitaan tänä vuonna Rovaniemi-viikolla ja Kotiseutupäivien yhteydessä 8.–11.9.2022.  Silloin päästään jälleen nauttimaan kansantanssista, -musiikista ja kulttuurista. Tapahtuma tuo esille pohjoista kulttuuriosaamista esiintyjien ja yhteistyökumppaneiden voimin.

Perjantain ohjelmistossa on muun muassa Siepakoiden esittämä Tumman laineen rannat, joka on allasevakoiden kertomuksiin perustuva kansantanssiteos luonnosta, kotiseudusta ja juurettomuudesta. Luvassa on myös pelimannikurssi viulupelimanni Osmo Hakosalon johdolla. Kurssilla opetellaan perinteisiä sävelmiä jamisoiton ja tanssisäestyksen periaatteita myötäillen.

Lauantai-iltapäivä on lasten Jutajaiset Koskipuistossa Valdemarin rannalla. Se on koko perheen maksuton ulkoilutapahtuma, jossa voi löytää yhdessä Kotvasen kanssa reitin lumoavalle tutkimuspolulle tai maalata taidepajassa Kotvaselle lisää ystäviä, kokeilla jättisaippuakuplien tekoa tai innostua opettelemaan uusia sirkustaitoja. Kotvanen on järjestänyt Koskipuistoon myös pyöreän esiintymisareenan, jossa voit nauttia kansantanssi- ja musiikkiryhmä Siepakoiden ja Sirkus Taika-Ajan mukaansa tempaavista esityksistä.

Tanssinopettaja Eetu Laitinen ja viulupelimanni Osmo Hakosalo ohjaavat lauantaina työpajaa, jossa saa kansanomaisten tanssien rytmit haltuun elävän soiton soidessa. Työpajan jälkeen on avoimet pelimannitanssit Saarenkylän Nuorisoseurantalolla.

Lauantai-illan Kotiseutupäivien ja Jutajaisten yhteinen klubi-ilta tuo kellariteatteriin kutkuttavan kattauksen pohjoisen taiteilijoita – illan aikana kuullaan saamelaista räppäriä Áilu Vallea, rovaniemeläistä artistia Rosa Costea sekä rovaniemeläistä yhtyettä Lehtojärven Hirvenpäätä.

Lisäksi Jutajaiset levittäytyvät tapahtuman aikana myös kouluille ja kylille.

Jutajaiset järjestetään Rovaniemi-viikolla yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ja valtakunnallisten kotiseutupäivien kanssa.

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit