Uusi ryhmä Nuoret vaikuttajat-ohjelman mentoreita kokoontui kouluttautumaan Mikkeliin elokuun lopussa

Syksy on täällä kaikissa väreissään

Kauniin kesän jälkeen syksy on saapunut. Paikallisilla nuorisoseuroilla on ollut saadun palautteen perusteella onnistunut kesä niin kesäteattereiden kuin muidenkin tapahtumien näkökulmasta. Katsomot ovat olleet täysiä ja ihmiset ovat palanneet yleisötapahtumiin. Se on positiivinen signaali siitä, että ihmiset ovat palanneet kulttuurin ja yhteisöllisyyden pariin.

Elämme jännittäviä aikoja, sillä olemme sen tosiasian äärellä, että vapaa sivistystyö sekä nuorisotyö vaativat puolustamista. Maamme hallitus uhkaa leikata rahoitusta toiminnasta, joka tukee ihmisten kriisinkestävyyttä ja toimivaa arkea. Harrastamisen merkitystä eri ikäisille ihmisille on siis korostettava entisestään ja tuotava positiivisia vaikutuksia esiin.

Syksyä värittää jo seuraavan toimintavuoden suunnittelu. Olemme saaneet kiitettävän paljon palautetta nuorisoseurakentältä siitä, mitä meiltä toivotaan, ja sen siivittämänä olemme laatineet suunnitelmia. Tänä vuonna nuorisoseuralaiset eri puolilla Suomea ovat myös kokoontuneet arvodialogeihin keskustelemaan siitä, mitä nuorisoseuralaisuus kullekin merkitsee nykypäivänä. Kokoamme dialogeista julkaisun, joka ilmestyy jouluksi.

Tässä vuoden kolmannessa Nuorisoseurat -lehdessä on jälleen tuhti ja monipuolinen paketti luettavaa: saamme muun muassa herkistyä Satu Olkkosen viisaista sanoista liittyen kulttuurin harrastamisen moninaisiin merkityksiin, oppia uusista tuulista Knoppi-koulutuksissa, lukea kiinnostavasta opintovierailusta Portugaliin, kuulla kesäteatterin tarkoituksesta nykypäivänä sekä fiilistellä tulevia tapahtumiamme.

Toivon, että sinun syksysi on käynnistynyt mukavasti ja saat puuhata omassa harrastusryhmässäsi tai omassa nuorisoseurassasi juuri sen verran, kuin itse toivot. Mukaan ottaville ja osallistaville yhteisöille on kysyntää!


Kuva Henna Liiri-Turunen

Jaa
Kirjoittaja
Annina Laaksonen

Annina Laaksonen on Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri ja Nuorisoseurat-verkkolehden päätoimittaja. Hän on myös intohimoinen kulttuurin harrastaja, juoksija ja itäsavolainen pääkaupungissa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit