Tule mukaan viettämään Ramppikuumeen juhlavuotta

Ramppikuume – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät järjestetään 22.–24.4.2022 Kankaanpäässä jo 25. kerran. Juhlavuotta viettävä, 13–20-vuotiaille suunnattu Ramppikuume järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. 25 vuoteen on mahtunut lukemattomia esityksiä, työpajoissa opittuja taitoja, kansainvälisiä vieraita ympäri Eurooppaa, uusia ystäviä, yhteisöllistä tunnelmaa, kaksi Mikkelissä vietettyä ”välivuotta” sekä kaksi virtuaalista festivaalia – ja paljon muuta. Tapahtuman keksivät ja pistivät pystyyn Satakunnan Nuorisoseurojen liitto, Kalevan nuorten Satakunnan piiri, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään Nuorisoseura.

Ramppikuumeen ohjelmallinen ydin on alusta asti muodostunut koulutuspajoista sekä valtakunnallisesta nuorisoteatterikatselmuksesta. Päivät tarjoavat nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea ja nähdä nuorisoteatteriryhmien esityksiä ympäri Suomen, saada palautetta sekä kouluttautua alan ammattilaisten ohjauksessa.

Nuorisoteatterikatselmukseen voi hakea 25.2.2022 asti. Katselmukseen haetaan täyttämällä hakulomake sekä lähettämällä tallenne esityksestä. Esityksen suosituskesto on maksimissaan tunti. Esityksen ei tarvitse hakuvaiheessa olla vielä valmis, mutta siitä tulisi hahmottua esityksen rakenne.

Kaikki hakeneet ryhmät saavat esityksestään esiraadin palautteen. Tapahtumaan valitut esitykset saavat tapahtumassa myös palautteen ammattilaisista koostuvalta katselmusraadilta. Päätöstilaisuudessa jaetaan myös stipendejä ja Ramppikuumeen kiertopysti.

Katselmuksen lisäksi nuorilla on mahdollisuus kouluttautua ammattilaisten ohjauksessa työpajoissa. Omalla esityksellä osallistuminen ei ole pakollista, vaan tapahtumaan voi tulla myös ilman esitystä kouluttautumaan, katsomaan muiden esityksiä ja nauttimaan tunnelmasta. Työpajoihin ja tapahtumaan ilmoittautuminen on auki 7.3.–1.4.2022.

Katselmuksen ja koulutuspajojen lisäksi Ramppikuume tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia muiden nuorten ja nuorisoteatterin ystävien kanssa sekä osallistua illanviettoihin. Tapahtuman osuuksiin on osittain mahdollista osallistua myös etänä. Voit siis juhlia juhlavuotta, vaikka et saapuisikaan Kankaanpäähän. Ramppikuumeen tarkka ohjelma julkaistaan huhtikuussa osoitteessa www.ramppikuume.net.

Tapahtuman järjestämisessä huomioidaan vallitseva koronatilanne ja koronaturvallisuus.

Juhlavuoden kunniaksi julkaisemme Ramppikuumeen Facebookissa ja Instagramissa tervehdysvideoita henkilöiltä, jotka ovat osa Ramppikuumeen tarinaa. Voit jättää oman tervehdyksesi tapahtuman nettisivujen kautta.

Ramppikuumeen tuottavat Suomen Nuorisoseurat, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään Nuorisoseura.


Teksti Karoliina Ailasmaa

Jaa
Kirjoittaja
Karoliina Ailasmaa

Karoliina Ailasmaa on Lounais-Suomen aluetoimiston toiminnanohjaaja, jonka asemapaikka on Porissa. Karoliina toimii myös Ramppikuume – tapahtuman tuottajana sekä teatterin osaamiskeskuksen jäsenenä.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit