Vaikuttamisen kevät

Kevät on jo pitkällä ja alkuvuosi on vierähtänyt pitkälti vaikuttamisen ja edunvalvonnan pyörteissä. Teimme nuorten kanssa yhdessä tarinoiksi nuorten laatimat eduskuntavaalitavoitteemme, ja ne pyörivät järjestön somekanavissa vaalien aikaan. Äänestyspäivän jälkeen olemme pyrkineet nostamaan hallitusneuvottelijoiden suuntaan esiin meille tärkeitä asioita: harrastamista, vapaaehtoistoimintaa ja seurantaloja.

Kevät on täynnä myös tapahtumia. Isoista valtakunnallisista tapahtumista ensimmäisenä oli vuorossa nuorten valtakunnallinen teatterikatselmus Ramppikuume, joka järjestettiin huhtikuun kolmantena viikonloppuna Kankaanpäässä. Kaupunki täyttyi iloisista teatterin harrastajista eri puolilta Suomea, ja mukana oli merkittävä joukko ensimmäistä kertaa tapahtumaamme osallistuneita ryhmiä. Tähän verkkolehteen juttua tapahtumasta kirjoittivat RamppiRaatilaiset eli nuorten joukko, joka oli mukana suunnittelemassa sekä toteuttamassa tapahtumaa. Raati myös valitsi esitykset katselmukseen hakijoiden joukosta.

Seuraava tapahtuma, ja kevään isoin ponnistus on Nuori Kulttuuri Festival toukokuun viimeisenä viikonloppuna Kuopiossa. Samaan aikaan kaupunkiin kokoontuvat myös valtuutettumme sekä Nuorten Vaikuttajien valtakunnallinen ryhmä. Voit lukea lisää kevään ”superviikonlopusta” tästä verkkolehdestä.

Tapahtumakeväämme päättää joka toinen vuosi järjestettävä lastenkulttuuritapahtuma Kalenat, joita tanssitaan Lappeenrannassa kesäkuun toisena viikonloppuna. Mukana on myös ensimmäistä kertaa Tanssiralli-kansantanssikatselmus. Yhteisohjelman teemana ovat tunnetaidot. Tästäkin voit lukea lehdestämme.

Näin kesän korvalla haluan kiittää kaikkia seuroja hyvin sujuneesta yhteistyöstä sekä toivottaa mitä ihaninta kesäaikaa. Tulemme varmasti kohtaamaan kesäteattereissa ja seurojen tapahtumissa!

Aurinkoisin terveisin,

Annina Laaksonen
Pääsihteeri
Nuorisoseurat – verkkolehden päätoimittaja

Jaa
Kirjoittaja
Annina Laaksonen

Annina Laaksonen on Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri ja Nuorisoseurat-verkkolehden päätoimittaja. Hän on myös intohimoinen kulttuurin harrastaja, juoksija ja itäsavolainen pääkaupungissa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit