Yhdessä olemme vahvempia

On jälleen vuoden viimeisen Nuorisoseurat – lehden aika. Vuosi on hujahtanut vauhdilla viimeiseen kuukauteensa, ja on aika summata kulunutta vuotta.

Vuonna 2023 olemme päässeet kohtaamaan toisiamme niin kasvokkain kuin virtuaalisesti. Vuoden käynnisti Folklandia -tapahtuma pitkän koronatauon jälkeen, ja vuosi on ollut täynnä pienempiä ja suurempia tapahtumia. Kesän teatterikausi vaikutti suurimmaksi osaksi onnistuneelta ja Marinin hallituksen energia-avustusten turvin selvittiin pahimmista seurantalojen energiahaasteista.

Yksi vuoden kokokohdista on ollut laaja arvodialogikiertueemme, jonka aikana ympäri maatamme järjestettiin keskusteluja siitä, mitä nuorisoseuralaisuus on 2020-luvulla. Yli 170 eri-ikäistä nuorisoseuralaista osallistui keskusteluihin, ja julkaisu keskustelujen annista julkaistiin itsenäisyyspäivänä 6.12. Löydät dialogijulkaisun täältä.

Tässä lehdessä on jälleen tuhti annos nuorisoseurakuulumisia: pääsemme tutustumaan muun muassa Tammelan nuorisoseura Auran Hakkapeliitta-tapahtumaan, ylisukupolviseen teatteritoimintaan, DofE-toimintaan sekä moneen muuhun kiinnostavaan tapahtumaan tai tempaukseen. Lehdessä on myös juttua tulevista tapahtumista kuten toimintavuoden 2024 käynnistävästä Folklandiasta sekä uusitulla konseptilla toteutettavasti Pispalan Sottiisista.

Kuten tässä lehdessä kerromme, valtuuston syyskokous äänesti järjestömme hallituksen uudet jäsenet, sekä hyväksyi talousarvion ja toimintasuunnitelman vuodelle 2024. Keskeisessä roolissa tulevana toimintavuonna tulevat olemaan kasvava osallisuus sekä yhteisöllisyys. Valmistaudumme myös pian Nuorisoseurakokoukseen, joka järjestetään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 2024. Laita sinäkin päivämäärät jo kalenteriisi!

Valtuusto pääsi eduskunnan 1. varapuhemiehen ja Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Paula Risikon vieraiksi valtuuston kokouksen aikana. Risikko kiitteli nuorisoseuralaisia mukaan ottavien yhteisöjen rakentamisesta ja kaikenlaisten ja -ikäisten ihmisten toivottamisesta tervetulleiksi mukaan toimintaan. Tunne siitä, että kuuluu itselle tärkeään yhteisöön lisää sekä omaa että kollektiivista resilienssiä.

Lauloimme myös Risikon luona yhdessä viime kesän Kalenoista tuttua, Maiju Laurilan säveltämää ja sanoittamaa kappaletta. Sen sanat menevät näin:

”Jokainen oman polkunsa kulkija
Yhteisönsä vahvistaja
Me ei olla mitään nollia
Pian sen näkee koko maailma

Me teemme toisistamme vahvoja
Emme pelkää toisten kohtaamista
Oomme vahvempia yhdessä
Etenemme käsi kädessä

Kaikki saavat tulla
Omanlaisiansa olla
Toimintaan vaikuttaa
Tulevaisuutta rakentaa

Me teemme toisistamme vahvoja
Emme pelkää toisten kohtaamista
Oomme vahvempia yhdessä
Etenemme käsi kädessä”

Näiden laulunsanojen myötä haluan toivottaa sinulle kaunista joulun aikaa ja valoisaa uutta vuotta!


Kuva Elian Seppälä

Jaa
Kirjoittaja
Annina Laaksonen

Annina Laaksonen on Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri ja Nuorisoseurat-verkkolehden päätoimittaja. Hän on myös intohimoinen kulttuurin harrastaja, juoksija ja itäsavolainen pääkaupungissa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit