Arvojen ohjaamaa toimintaa

Osallisuus, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys ja moninaisuus. Täytyy sanoa, että nuorisoseuralaiset ovat olleet kaukaa viisaita valitessaan näin mainiot arvot toiminnan pohjaksi. Ilman vankkaa arvopohjaa mikään yhteisö ei selviä maailman mullistusten läpi.

Nuorisoseuraliike on ennen kaikkea arvoyhteisö, jonka toiminta kentällä on hämmästyttävän monipuolista ja jäsenistö kaiken ikäistä. Arvot ovat se liima, joka pitää meidät yhdessä.

Järjestön hallinnossa meidän täytyy pitää huoli, että pysymme ajan hermolla, mutta liikumme arvot edellä. Viime aikoina on ollut inflaatiota taloudessa, mutta myös arvot ovat nähdäkseni nyky-yhteiskunnassa vähintäänkin inflaatioriskin alla.

Nuorisoseurojen asema aktiivisena kansalaisyhteiskunnan toimijana tuo meille vastuuta toimia arvojemme mukaan. Nuorisoseuralaiset antoivat tämän tehtävän järjestölle uuden strategian muodossa nuorisoseurakokouksessa vuonna 2021. Tämä tehtävä on varmasti erittäin mieluinen niin koko henkilöstölle kuin hallitukselle.

Syyskausi on starttaamassa nuorisoseuroissa ympäri Suomen. Se tarkoittaa kalenterisulkeisia, ystävien näkemistä, uusia kohtaamisia, esiintymisjännitystä, höntsäämistä, johtokunnan kokouksia, talkoita ja niin paljon muuta. Edessä on siis todellakin tekemisen riemua!

Oikein mukavaa syyskautta kaikille nuorisoseuralaisille!


Kirjoittaja
Hannu Harmaala, hallituksen varapuheenjohtaja

Jaa
Kirjoittaja
Nuorisoseurat
Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit