Irina sulatti sydämet.

Mallusjoen Takkari-klubin esiintyjät ovat Suomen huippuja

Idyllisen Mallusjoen Nuorisoseuran Seuratalon maalaismiljööseen avattiin tämän vuoden elokuussa Takkari-klubi, jossa voi kokea tunnettujen artistien seurassa tuulahduksen Takinkääntöviikkojen kesäisestä festaritunnelmasta. Syksyn aikana klubilla ovat esiintyneet useat huippuartistit, muun muassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Irina ja The 69 Eyes.

“Tämä on yksi tapa kerätä rahaa nuorisoseuran toiminnan pyörittämiseksi. Mallusjoella on järjestetty 90-luvun alusta Takinkääntöviikko-nimistä olut- ja musiikkifestivaalia, ja ympärivuotinen Takkari-klubi on luonnollinen jatkumo kesän kovimmalle tapahtumalle”, kertoo Mallusjoen Nuorisoseuran puheenjohtaja Tom Martelin.

Idea Takkari-klubista on syntynyt Martelinin mukaan vahingossa, kuten moni muukin hieno tapahtuma. Ja nyt Klubi-illoissa on ollut noin 200 asiakasta ja 10–20 talkoolaista. “Kaikki hommat hoidellaan talkoovoimin rennolla otteella ja suurella sydämellä. Haluamme pitää yllä iloista meininkiä ja elävöittää maaseutua tuomalla laadukkaita esiintyjiä ja kulttuurielämyksiä ihmisten saataville. Emme tavoittele voittoa, mutta jos viivan alle jotakin jää, niin käytämme sen järjestämäämme lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja heille suunnattuihin tapahtumiin”, kertoo Martelin.

The 69 Eyesin keikka oli aivan huikea kokemus.

Klubi-illat pyritään rakentamaan niin, että illan toinen esiintyjä on valta-kunnallisesti tunnettu. Lisäksi tarjolla on aina jotakin paikallista, orimattilalaista. Joko esiintyjän, ruuan tai juoman muodossa. Paikallisuus voi olla esimerkiksi ruokatarvikkeita lähituottajilta, paikallisia pienpanimotuotteita tai oman kylän bändejä.

“Talkoohengen lisäksi maalaismeininki ja pienen paikan sympaattisuus, intiimiys ja välitön tunnelma ovat meille tärkeitä teemoja. Visuaalista ilmettä Takkari-klubille on luonut ja luo kuvanveistäjä Tapani Kokko. Oman kylän miehiä hänkin. Tapani on suunnitellut ja toteuttanut klubin logon, kyltit, koristelut ym. lavasteet”, Martelin kehuu. Kenelle tällaista vastaavaa toimintaa voisi suositella? “Täytyy olla aitoa tekemisen meininkiä ja kovaa innostusta. Teimme seuratalolla pientä pintaremonttia, mutta sitäkään ei tehty varsinaisesti klubi-iltoja varten. Ja kaikki tarvittavat tarvikkeetkin löytyivät jo ennestään”, Martelin tiivistää.


Mallusjoen Nuorisoseura ry

Talon nimi: Mallusjoen Seuratalo

Talon rakentamisvuosi: 1916

Talon henkilökapasiteetti: 240

www.mallusjoki.fi | Facebook: Takkari-klubi


Kuvat Tom Martelin & Marjo Kauramäki/ Foto-Hannele

Jaa
Kirjoittaja
Hannu Ala-Sankola

Suomen Nuorisoseurojen järjestö- ja jäsenpalveluiden johtajana Hannu osaa kansalaisjärjestöbyrokratian ja lainsäädännön vaikka unissaan. Hän kirjoittaa verkkolehteen enimmäkseen järjestöllisistä teemoista sekä paikallisten nuorisoseurojen kuulumisista.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit